Lucian Anghel


Lucian Anghel, Presedinte Directorat si Director General, BCR Pensii

Lucian Anghel ocupa in prezent functia de Presedinte al Directoratului si Director General al BCR PENSII. În ianuarie 2012, Lucian Anghel a fost ales Preşedinte al Consiliului Bursei de Valori Bucureşti.

Doctor in economie, Lucian Anghel a absolvit Facultatea de Cibernetica la Academia de Studii Economice si a urmat cursuri postuniversitare la Georgetown University Washington SUA, precum si un executiv development program organizat de HEC Montreal Canada.

Lucian Anghel si-a inceput cariera de bancher in 1996. A avansat treptat, ocupand functiile de consilier al presedintelui bancii, analist si trezorier adjunct. Intre 2007 – 2012 a fost economist-sef si director executiv al directiei de cercetare si strategie din BCR. Lucian Anghel a fost Membru în Bordul Director al Erste Asset Management şi BCR Asset Management pentru o perioada de 5 ani.

În 2008, Dl. Anghel a fondat, împreună cu alţi colegi, Asociaţia Română a Analiştilor Financiari-Bancari din România, fiind primul presedinte al acestei asociatii. Este cadru didcatic în cadrul SNSPA si ASE.

Prezentare companie

BCR PENSII are ca obiect de activitate administrarea fondurilor de pensii obligatorii si a fondurilor de pensii facultative. La finalul lunii iulie 2014, BCR PENSII administra conturile de pensia privata a peste 585 mii de participanti si 1.142,15 mil lei active nete in administrare in luna iulie 2014 conform datelor Autoritatii de Supraveghere Financiara – Sectorul Pensii Private (www.asfromania.ro).

www.pensiibcr.ro